fbpx
lajkovani stories 1

Novinka na Instagramu: Lajkování „stories“

Jedná se o nově přidanou funkci, díky které vyjádříte podporu tvůrci, aniž byste s ním museli zahájit konverzaci. Stačí na ikonu kliknout a uživateli přijde klasické oznámení, že se vám líbí jeho příběh. Oznámení se objeví pouze v sekci „aktivita“ , stejně jako u lajkování klasických příspěvků. Nikomu tedy nezahltíte DM’s.

lajkovani pribehu instagram
Zdroj: socialmediatoday.com

Další nespornou výhodou je soukromí – lajkování stories je soukromé a množství srdíček se nepočítá. Ovšem ve statistikách příběhů si můžete udělat přehled o tom, kdo vám příběh lajknul. U jeho jména se se objeví ikona srdce. 

Pokud srdíčko nemůžete objevit, nezoufejte. Lajkování příběhů přišlo na Instagram v polovině února, jedná se tedy o novou funkci, která se uživatelům postupně zpřístupňuje. Ikonu srdíčka klasicky najdete mezi polem pro odeslání zprávy a ikonou pro sdílení. 

Lajkování příběhů nám tedy otvírá bránu větší aktivity, na rozdíl od reakcí, které nám přichází do DM’s a jsou tedy svým způsobem spíše otravné. Zpracováním této funkce nám nyní může Instagram připomínat TikTok, který na základě lajků posouvá krátká videa po žebříčku výš a výš. Nechme se překvapit, zda vývojáři Instagramu tento algoritmus v budoucnu zavedou, a zruší tak aktuální reakce na příběh. 

Pokud si stále nejste jistí, zda dokážete naplno ovládat a využívat sociální sítě, neváhejte se na nás obrátit. Správě sociálních sítí rozumíme jako málokdo.